Afla care sunt riscurile la care te expui in urma efectuarii unui numar mare de sedinte de epilare definitiva si cum poti preveni complicatiile
Daca esti familiarizata cu modalitatile de epilare definitiva si ai efectuat deja cateva sedinte de indepartare a parului nedorit prin epilare definitiva, iti trec, probabil, prin minte o serie de intrebari firesti: “ce probleme apar?”, “cand ar trebui sa ma opresc?”, “ma expun unor riscuri de care nu am fost informata?” In cele ce urmeaza, va vom raspunde, pe rand la fiecare din aceste intrebari:
Ce probleme apar dupa efectuarea mai multor sedinte de epilare definitiva?
Mai intai de toate, sa lamurim ce inseamna “mai multe sedinte de epilare definitiva”:
In medie, o persoana are nevoie de 6 pana la 12 sedinte de epilare definitiva la un interval de 3 – 4 saptamani intre sedinte pentru a efectua un tratament complet. Ulterior, la un interval de aproximativ 3 – 6 luni de la incheierea tratamentului, sunt necesare programarile la sedinte de intretinere. Cu cat numarul de sedinte anterioare este mai mare, cu atat creste si durata intre sedintele necesare intretinerii efectelor epilarii definitive.
Problemele ce pot aparea dupa efectuarea a mai mult de 12 sedinte de epilare definitive sunt exact aceleasi probleme cu care s-ar putea confrunta o persoana care vine pentru prima data intr-un salon de epilare definitiva. In functie de tipul de piele al pacientei si de experienta sau lipsa experientei cosmeticianului, pot aparea usoare iritatii, arsuri sau decolorari temporare ale zonelor epilate. Cauzele aparitiei problemelor dupa epilarea definitiva sunt intotdeauna nerespectarea intervalelor de timp recomandate intre sedinte si a contraindicatiilor efectuarii acestora.
Cand “suficient” este cu adevarat suficient cand vine vorba de epilare definitiva
In functie de pigmentul pielii, cat de gros si de des este parul si de contrastul dintre par si piele, nu se poate delimita cu exactitate un numar fix de sedinte de epilare definitiva ce trebuiesc facute, dupa care aceasta metoda de epilare sa fie data uitarii.
Principalul motiv pentru care se intampla lucrul acesta este faptul ca epilarea definitiva, nu este, de fapt, intru totul definitiva, ci necesita ocazionale sedinte de intretinere. Foliculii de par se pot regenera in timp, insa firul de par va creste din ce in ce mai rarefiat, decolorat si subtire.
Respectand numarul de sedinte de epilare definitiva indicate de cosmetician si intervalul de timp necesar reprogramarii sedintelor, va veti bucura din plin de o piele mereu fina, fara par.
Ma expun unor riscuri de care nu am fost informata in legatura cu metodele de epilare definitiva?
Circula pe internet o avalansa de articole care trateaza subiectul riscurilor la care se expun persoanele care apeleaza la epilare definitiva ca metoda de indepartare a parului nedorit. Din acest punct de vedere, informatia abunda, insa, ca sa nu dea pe afara, este indicat fi sa ascultati parerea unei persoane avizate, care sa va expuna pe larg ce fel de probleme pot aparea dupa epilarea definitiva in functie de tipul de piele pe care il aveti. Avand astfel acces la informatie, fiecare femeie in parte decide daca epilarea definitiva este o solutie viabila sau nu in cazul ei.