Plasma Pen

Dacă îți dorești de multă vreme să scapi de ridurile de pe față si pete dar nu știi cum să procedezi, noi avem soluția perfectă: tratamentele faciale cu Plasma Pen.

Terapia cu Plasma Pen reprezinta utilizarea unui dispozitiv de tip stilou, care utilizeaza Plasma, formata prin ionizarea gazelor din atmosfera, ceea ce genereaza un mic arc electric;acesta va produce o mica arsura la nivelul pielii, cu care se pot trata diferite zone ale pielii, fara a raspandi caldura nedorita in jur. Rezulta mici puncte acoperite de cruste, care vor cadea in 5 – 7 zile; ulterior – noua piele va fi mai neteda si de culoare roz.

Tratamentul se poate realiza cu energie scazuta (efecte superficiale, pentru corectarea texturii pielii si pentru ridurile fine) sau cu energie inalta (riduri, cicatrici). Un tratament cu energie crescuta are rezultate mai vizibile decat mai multe terapii cu energie joasa, deoarece penetreaza mai adanc dermul, induce o vindecare mai rapida, contureaza pielea si genereaza colagen. Terapia pe aceeasi zona poate fi repetata de obicei la 2 luni, cu conditia ca pielea sa NU fie roz.

Tarife Plasma Pen

ZONA TIMP PRET SEDINTA
Lifting pleoape 60 minute 600 Ron
Cearcăne 60 minute 600 Ron
Pleoape + cearcăne 120 minute 1000 Ron
Pungi de grăsime +20 minute 250-500 Ron
Laba gâștei 40 minute 500 Ron
Frunte 60 minute 600 Ron
Zona dintre ochi 15 minute 250 Ron
Zona nas-gură 30 minute 400 Ron
În jurul buzelor 40 minute 500 Ron
Barbie 30 minute 400 Ron
Obraji inferior 120 minute 1000 Ron
Submandibulă 30 minute 400 Ron
Zona gâtului +60 minute 600-800 Ron
Pete pigmentate +30 minute 400-600 Ron
Cicatrici +30 minute 400-600 Ron
Vergeturi +/-60 minute 600-1600 Ron

Inainte de prima sedinta – trebuie realizat un consult, deoarece exista anumite contraindicatii, anumite tratamente care contravin utilizarii Plama Pen precum si o serie de ingrijiri post-procedura foarte importante.

Ce sunt si cum acționează tratamentele faciale cu Plasma Pen?

Plasma Pen este un dispozitiv care produce în mod artificial plasmă. Plasma este o stare a materiei ce poate fi întâlnită în natură în cele mai diverse forme, fulgerele și ionosfera Pământului fiind două dintre cele mai cunoscute astfel de forme. În tratamentele faciale cu Plasma Pen, plasma este produsă în mod artificial prin intermediul unui arc electric. Acesta produce căldură care, difuzată la nivelul pielii, acționează în două moduri: pe de o parte, lezează în mod controlat stratul superficial al tenului netezind ridurile, iar pe de altă parte stimulează celulele numite fibroblaști. Aceste celule sunt singurele din întreg țesutul conjunctiv care pot produce colagen III, un tip de colagen ce reduce ridurile și redă pielii elasticitatea, suplețea și hidratarea de care aceasta are nevoie. Cel mai mare avantaj al acestei tehnici este precizia, pentru că în afara zonei țintite, NU sunt afectate țesuturile din jur.

Care sunt beneficiile acestor tratamente faciale?

Cel mai important beneficiu este că reduce semnificativ și previne efectele negative ale îmbătrânirii. Astfel, ridurile perioculare, ridurile de pe frunte, cele din jurul gurii și de pe gât vor fi tratate cu succes.

Beneficiile tratamentului facial cu Plasma Pen:

 1. Riduri – fata, gat, decolteu, urechi
 2. Vergeturi rosii sau albe
 3. Angioame si papiloame
 4. Exces de piele la pleoape
 5. Cearcane, pungi sub ochi
 6. Cicatrici post-acnee sau post-varicela
 7. Cicatrici post-operatorii, dupa 6 – 12 luni
 8. Comedoane
 9. Vase capilare mici

Un alt beneficiu extrem de important este că după 4-6 ședințe te vei bucura de efectele acestor tratamente cel puțin 3 ani.

Mai mult decât atât, cu 4-6 ședințe de terapie, vei vedea rezultate în doar 3 săptămâni. Din 6 în 6 săptămâni poți alege 2-3 tratamente de regenerare, dacă vrei să accentuezi rezultatele deja obținute.

Cifrele de mai sus arată că nu va trebui, timp de 3 ani, să investești bani și timp în alte tratamente de eliminare a ridurilor din zonele menționate.

Pe ce zone ale feței se pot aplica terapiile cu Plasma Pen?

Terapiile se pot aplica în zona buzelor, a gâtului, pe frunte și mai ales în zonele perioculare cu rezultate vizibile în doar 3 săptămâni, ceea ce este de-a dreptul remarcabil!

Pielea este strânsă în mod delicat, fără a fi deteriorată. Ridurile din jurul gurii și ridurile de expresie de pe frunte vor fi diminuate, redându-se acestor zone suplețe și un aspect întinerit.

Aspectul de pleoape căzute va fi corectat, iar sprâncenele vor beneficia de un efect de lifting.

Necesită timp de repaus după tratamente?

Răspunsul scurt este DA.

Când tratamentele cu Plasma Pen sunt folosite pentru a corecta zona pleoapelor, este posibil ca aceasta să se inflameze și să se înroșească puțin. Asta se întâmplă pentru că zona este una mai sensibilă și reacționează în acest fel din cauza acumulării de limfă.

Pentru că sunt terapii de corectare a arhitecturii și texturii pielii, după aplicarea lor în zonele tratate se vor forma mici cruste. Este important să lași aceste cruste să se vindece natural, fără să încerci să le îndepărtezi forțat.

Deși durează câteva zile până când acestea vor cădea, vestea bună este că după această perioadă zonele tratate vor arăta extraordinar!

Ce reacții adverse si contraindicații există?

Este important să reții că înainte de aceste terapii nu trebuie să consumi alcool, nu ai voie să te expui la razele solare și nici să mergi la solar. Interdicția de expunere la razele solare este motivul pentru care aceste tratamente se pot efectua doar in sezonul rece – toamna-iarna.

Reacțiile adverse sunt cele menționate la punctul anterior: inflamare și înroșire, mici cruste care vor cădea singure.

Ca în cazul oricăror tratamente, există și o serie de contraindicații. Astfel, tratamentele faciale cu
Plasma Pen nu pot fi aplicate persoanelor afectate de:

 1. Cancer activ sau istoric de cancer de piele
 2. Orice infectie activa
 3. Utilizarea anumitor medicamente
 4. Boli imunosupresoare
 5. Afectiuni hepatice, asociate cu tulburari de coagulare
 6. Afectiuni hematologice
 7. Diabet slab controlat
 8. Afectiuni cardiace slab controlate
 9. Prezenta de pacemaker
 10. Utilizarea de medicatie cu vitamina A in ultimile 3 luni
 11. Sarcina
 12. Piele inchisa la culoare
 13. Tendinta la cicatrizari cheloide
 14. Rani deschise, acnee severa, lupus, psoriazis, vitiligo, cuperoza

Ingrijire post-procedura

Vindecarea imediata (pana cad cojile)

 1. Tamponarea limfei cu compresa uscata. In caz de uscare a limfei, indepartarea ei prin tamponare cu compresa uda cu ser fiziologic/apa plata/ apa fiarta si racita.
 2. Cojile NU se rup!
 3. Zona acoperita de haine se panseaza lejer pana acasa; acasa se scoate pansamentul si se pun haine largi.
 4. Zonele lucrate vor fi inflamate, mai ales ochii. Se vor administra antiinflamatoare (Diclofenac, Nurofen).
 5. Se va aplica gheata local.
 6. La dus – zonele lucrate de la nivelul corpului – trebuie acoperite cu folie pentru a nu le uda. Daca s-a lucrat la fata – spalatul pe cap va fi facut la coafor.

Vindecarea pe termen lung (dupa ce cad cojile, cat timp pielea este roz)

 1. Foarte important – sa va feriti de soare!!!
 2. Veti aplica o crema de protectie solara cu SPF 50, cu reaplicare la fiecare 20 de minute sau, mai bine – aplicare fond de ten cu acoperire mare de fiecare data cand iesiti din casa/ stati pe balcon/terasa
 3. Nu uilizati demachiant pe baza de alcool
 4. Nu pansati zona

Reactii post-procedura

Cea mai neplacuta reactie este edemul (umflarea) pleoapelor, cand se lucreaza zona ochilor. Edemul este datorat strângerii pleoapei prin folosirea plasmei si nu poate fi niciodată evitat, deoarece, pentru a produce strângerea localizată dorită, este necesară o ardere deliberată controlată a pielii pleoapelor.

Edemul NU trebuie tratat, deoarece nu este o boală, ci este o consecință directă a arsurii controlate, provocată de tratamentul estetic. Inflamarea apare în ziua următoare și atinge nivelul maxim a doua zi. În ziua a 3 a sau a 4 a după tratament, umflarea începe de obicei să se reducă ușor, iar în majoritatea cazurilor umflarea se va retrage complet în ziua a cincea. Atunci când edemul se reduce, încep să se formeze crustele; totusi, in anumite cazuri , crustele nu se formeaza. În mod normal, crustele cad singure în ziua a șasea sau a șaptea după tratament. Intensitatea inflamației și nivelurile de disconfort nu depind numai de intensitatea tratamentului, ci și de reacția pielii la nivel individual.

În cazul tratamentelor cu intensitate ridicată, pot apare și bășici. Fluidul din bășică se poate transfera de asemenea pleoapelor inferioare (pungilor sub ochi). Uneori, pleoapa cu bășică poate elibera ceva fluide pe durata recuperării. Din acest motiv, îngrijirea post-tratament este foarte importantă și trebuie să se concentreze pe evitarea unor posibile cauze de infecție.

TOP