Te întrebi ce boli ale pielii pot fi tratate cu epilare definitivă? Pielea este unul dintre cele mai expuse organe ale corpului, atât vederii cât și mediului. Acest lucru îl face, în același timp, și foarte expus la boli de piele pe care nimeni nu și le dorește, dar cu care se confruntă multă lume, poate chiar și tu.
Hipertricoza
Hipertricoza sau pilozitatea excesivă este o afecțiune care generează creșterea excesivă a părului în anumite părți ale corpului, cum ar fi: Mustață membre, spate și umeri, gambe, inghinal etc, este o problemă de origine genetică și nu medicală.
Adesea, analizele endocrinologice sunt inutile iar tratamentul hormonal ineficient, însă prin intermediul epilarii definitive, excesul de păr poate fi îndepărtat.
Cauze:
- malnutriție
- manifestări climatice
- dietă zilnică proastă sau anumite tulburări de alimentație, precum anorexia nervosa
- anumite tipuri de medicamente, precum medicamentele pentru creșterea părului
- anumite imunosupresoare și steroizi androgenici
- cancer și mutație celulară
- bolile autoimune și infecțioase care afectează pielea
Simptome:
Simptomul principal este cel de pilozitate excesivă, adică apariția părului în cantități excesive. Cu toate acestea, nu toate tipurile de păr produse de hipertricoză sunt la fel:
Lanugo
Părul Lanugo este lung, subțire și foarte moale. Este similar cu părul de pe corpul unui nou-nascut. La persoanele cu hipertricoza, acest tip de păr rămâne până când acesta este tratat.
Vellus
Părul Vellus este, de obicei, scurt, moale și slab pigmentat. Aceste fire de par își pot face apariția pe tot corpul, mai puțin în zonele în care nu există foliculi de par, precum membranele mucoase, tălpile picioarelor si palmele mâinilor.
Terminal
Firele de par de tip Terminal sunt cele mai întunecate dintre cele trei tipuri de par. În mod obișnuit, părul Terminal este gros, aspru și lung. Acesta este adesea asociat cu hormoni și se găsește, de obicei, pe față, la subraț și în zona inghinală.
Hirsutismul
Hirsutismul este o afecțiune ce se referă la creșterea excesivă a părului la femei, atât pe față cât și pe corp. În acest caz, pilozitatea se dezvoltă în zone care sunt caracteristice bărbaților: față, mamelon, abdomen poate avea cauză hormonală, ovariană sau suprarenală. Părul este mai gros și mai negru și se dezvoltă în timp.
Cauze
- Moștenirea genetică – hirsutismul se poate moșteni genetic
- Dezechilibrele hormonale – această afecțiune este asociată cu un nivel ridicat de hormoni androgeni, specific masculini
Simptome
Apariția pilozității la nivelul:
- buzei superioare
- obrajilor
- perciunilor
- porțiunii superioare a spatelui, gâtului, pieptului, coapselor, abdomenului și perimamelonar
- piept
- barbă și zona mustății
Foliculita
Foliculita este o afecțiune comună a firelor de păr și este cauzată de obicei de bacterii sau infecții fungice. Aceasta se manifestă sub forma unor mici puncte roșii la nivelul firelor de păr sau prin iritații ale pielii. Apare atât la femei cât și la bărbați.
Cauze
- epilatul cu ceară
- epilatul cu epilatorul sau cu aparatul de ras
- igiena precară
- mediul umed
- transpirația abundentă
- hainele prea strâmte
- machiajul excesiv
Simptome
Foliculita poate avea simptome ca:
- numeroase puncte roșii sau coșuri albe pe suprafața pielii
- mâncărimi ale pielii
- sensibilitate ridicată a pielii
Acum poate te întrebi ce poți face în privința acestor boli. Cum poți să le previi, sau cum poți să scapi de ele. Una dintre cele mai bune soluții pentru acestea este epilarea definitivă. https://beautylines.ro/epilare-definitiva-spl-iasi/ Pe lângă faptul că este o metodă nedureroasă, rapidă și eficientă de a scăpa de părul nedorit pe termen lung, aceasta te poate ajuta și cu bolile de piele menționate mai sus.
Dacă de confrunți cu hipertricoză, hirsutism sau foliculită, epilarea definitivă s-ar putea să fie soluția pentru tine!