În ultimii ani femeile dar și bărbații au devenit foarte interesați de epilarea definitiva Mulți dintre ei și-au pus întrebări cu privire la folosirea acestui tratament de înfrumusețare pe termen lung. Îngrijorările lor au fost însă spulberate prin părerile unor specialiști în domeniul dermatologic. În acest articol poți afla dacă epilarea definitivă are anumite riscuri pentru sănătate.
Un lucru pe care l-au precizat specialiștii dermatologi este că epilarea definitiva NU dăunează corpului. În cele ce urmează puteți găsi răspunsurile la principalele întrebări care au devenit pentru unii oameni un motiv de îngrijorare, având în vedere seriozitatea problemelor puse în discuție.
Epilarea definitivă poate duce la infertilitate?
Această întrebare a produs îngrijorare mai ales în rândul femeilor tinere. Ele erau îngrijorate de faptul că epilarea ar putea dăuna ovarelor și ar putea cauza infertilitate.
Răspunsul este NU. Epilarea definitivă exercită doar un efect de căldură asupra foliculilor firelor de păr și nu afectează țesuturile din jur. Acest procedeu de epilare definitivă NU duce la infertilitate. Când procedura se aplică în zona inghinală nu sunt afectate ovarele. Aparatul acționează doar asupra rădăcinii firelor de păr, la o adâncime de 1-2 mm de suprafața pielii. Acționează doar asupra foliculilor de păr, iar aceștia se găsesc destul de aproape de suprafața pielii. NU este posibil să se ajungă la organe, acestea fiind mult mai în adâncime comparativ cu foliculii de păr. În ceea ce privește ovarele, acestea sunt organe profunde, deci nu vor fi afectate în timpul epilării definitive.
Ce au spus specialiștii:
⦁ ,,Odată cu dezvoltarea noilor tehnologii, tehnicile tradiționale au fost înlocuite cu dispozitivele de epilare definitivă. Îndepărtarea părului nedorit prin epilarea definitiva devine din ce în ce mai populară. Acum, pacienții pot obține rezultatele pe care și le doresc în scurt timp și într-un mod confortabil.
⦁ ,,Înainte de epilare, specialistul face o evaluare a culorii pielii pacientului, a tipului de piele, a caracteristicilor acesteia și a grosimii firelor de păr. Se stabilește lungimea de undă a sistemului laser și se alege o lungime de undă cât mai mică și care să asigure rezultate optime în cazul tratamentului de epilare definitivă. Sistemele laser se utilizează astfel încât să se prevină deteriorarea pielii și să nu apară daune secundare la nivelul pielii. În concluzie, epilarea definitiva nu este periculoasă, dar se face doar de către un specialist care să știe să examineze tipul de piele și firele de păr la fiecare pacient în parte.ˮ
Epilarea definitivă afectează ganglionii limfatici?
Răspunsul este NU. Epilarea definitivă nu cauzează nicio boală limfoidă. Lumina nu ajunge la ganglionii limfatici, deci nu îi afectează deloc. Când se face epilarea la subbraț, se acționează doar asupra rădăcinii firelor de păr, care se află foarte aproape de suprafața pielii, la 2-3 mm. Ganglionii limfatici sunt situați în medie la 2-3 cm adâncime, deci nu se ajunge la ei.
Poate afecta epilarea definitivă vasele capilare?
Răspunsul este NU. Lumina emisă asupra pielii nu va afecta vasele mici de sânge din piele. Nu există niciun risc din acest punct de vedere. Tratamentul de epilare este non-invaziv, nu are un efect negativ asupra vaselor capilare.
Epilarea definitivă cu este periculoasă pentru față?
Răspunsul este NU. Epilarea definitivă se poate realiza și la față, pentru că și aici există fire de păr nedorite pe anumite zone. Epilarea facială NU este periculoasă pentru față. Înainte de tratament se selecteaza tehnologia de aplicare, se ține cont de tipul de piele și de caracteristicile individuale ale fiecărui pacient în parte.
Epilarea definitivă cu poate cauza cancer de piele?
Răspunsul este NU. La epilarea definitivă nu este vorba despre același efect ca la razele ultraviolete. Deci, acest tratament nu provoacă cancer.
You must be logged in to post a comment.