Ai fire de păr sub piele? Puncte roșii, care-ți provoacă prurit sau chiar durere? Aspect acneic al foliculului pilos? Iritații ale pielii în zona inghinală? Dacă manifești unul dintre aceste simptome atunci probabil te confrunți cu foliculita.
Aceasta este fie microbiană (stafilococică), fie micotică (din cauza fungilor). În faza ei superficială se poate trata cu medicamentație specifică, însă, odată ce devine profundă există un singur tratament eficient și sigur: epilarea definitivă !
FACTORI CARE PRODUC DECLANȘAREA FOLICULITEI
Pe lângă stafilococul auriu, există mai mulți factori care produc declanșarea foliculitei:
- epilatul clasic cu ceară este cea mai cunoscută cauză, pentru că produce nu doar smulgerea foliculilor, ci şi lezarea epidermei. Prin acest tip de epilat stafilococii de la suprafața pielii ajung în profunzimea ei, favorizând infectarea zonei şi manifestarea acestei boli cronice. Multe femei suferă de iritație după epilat cu ceară.
- epilatul cu depilatorul sau cu aparatul de râs afectează pielea și contribuie la dezvoltarea foliculitei, cu care se confruntă atât bărbații (mai ales la nivelul tenului și pe spate), cât și femeile ( în special în zona inghinală și pe gambe).
- imunitatea scăzută și alte boli care produc slăbirea organismului, precum obezitatea, diabetul sau infecția cu HIV;
- igiena precară, care favorizează apariția fungilor și blocajul canalelor sebacee din cauza murdăriei;
- înotul în piscine încălzite fără suficient clor și expunerea la saună;
- purtarea de haine strâmte, transpirația abundentă și machiajul excesiv blochează canalele sebacee și nu mai permit eliminarea toxinelor din organism;
- luarea îndelungată de antibiotice sau de medicamente pentru tratarea tenului acneic;
- gene ereditare: foliculii de păr negri și groși moșteniți sunt adânc înrădăcinați în piele și nu pot penetra suprafața, infectând stratul adânc al epidermei.
Având în vedere multitudinea de cauze care determină foliculita, nu este de mirare că din ce în ce mai multe persoane acuză neplăceri din cauza acestei infecții, atât din perspectiva estetică (femeile evită să poarte fuste și să se expună la plajă, pentru că au o piele iritată după epilare, în timp ce bărbații acuza dureri la fiecare ras), cât și din perspectiva medicală, pentru că ea se poate agrava, dând naștere la pustule cu puroi care pot lăsa semne permanente pe piele.
ELIMINĂ COMPLEXELE CU EPILAREA DEFINITIVĂ
Poți elimina pentru totdeauna complexele cauzate de inestetica foliculită și îți poți îmbunătăți imaginea personală prin epilarea definitiva SPL, singurul remediu care tratează în profunzime această infecție.
Acest tratament a apărut grație inovației din medicina și este recomandat atât de cosmeticiene cât și de dermatologi, pentru că are rezultate de la prima ședință, îmbunătățind semnificativ calitatea pielii și atenuând inclusiv petele hiper-pigmentate.
TRATAMENTUL DE EPILARE DEFINITIVĂ
Anotimpul optim pentru a începe tratamentul de Epilare Definitivă împotriva Foliculitei este toamna sau iarna. Intervalul între ședințe este de 1 lună de zile, astfel, până în sezonul cald clienții care suferă de această afecțiune pot scăpa definitiv de problema Foliculitei. Pentru a nu face mai mult rău decât bine, este indicat să apelezi doar la specialiști în domeniu, care știu să efectueze tratamentele după un protocol de lucru optim pen