Hidratarea intensa a pielii este, fara doar si poate, secretul tineretii fara batranete.
O piele sanatoasa este o conditie incontestabila a frumusetii, iar singura cale de a o mentine astfel este asigurarea unui nivel optim de hidratare.
Utilizarea lotiunilor si cremelor pentru acest scop nu este suficienta intotodeauna pentru pastrarea unui nivel ideal de umiditate al tesutului cutanat. Cateva arme secrete pastrate bine in palmares sunt un cec in alb pentru sanatatea si supletea pielii!
Metode eficiente de hidratare a pielii
Dupa anotimpul rece, pielea poate prezenta semnele deshidratarii provocate de conditiile meteo nefavorabile si dieta mai saraca in fructe si legume. Acum este momentul inceperii unui ritual de ingrijire intens, care sa ii redea hidratarea si atingerea catifelata, precum si rezistenta necesara in fata expunerii la razele ultraviolete puternice din sezonul cald.
Inlocuirea lotiunilor cu uleiurile de corp
Desi lotiunile hidratante sunt special concepute pentru mentinerea pielii in forma optima si prevenirea uscarii sale excesive, uleiurile de corp s-au dovedit a fi mai eficiente, datorita substantelor naturale din compozitia lor.
Uleiurile formeaza o bariera protectoare la suprafata pielii si sunt absorbite foarte bine in derma, mai ales dupa dus. Specialistii recomanda uleiul de cocos, migdale dulci sau argan pentru un efect intens de hidratare. La fel de eficient este si uleiul din seminte de struguri, extrem de bogat in antixiodanti, care ajuta la regenerarea celulelor cutanate si eliminarea petelor inestetice.
Utilizarea spray-urilor de corp cu ingrediente naturale
Apa de trandafiri este un produs natural foarte popular in magazinele de tip plafar, tocmai pentru proprietatile sale hidratante si emoliente. Formula speciala este preparata prin distilarea cu aburi, metoda care permite pastrarea uleiurilor esentiale in petalele de trandafiri utilizate in procesul productiei.
In afara de faptul ca ajuta pielea uscata sa isi redobandeasca supletea si hidratarea, apa de trandafiri furnizeaza si antioxidanti si substante antiinflamatoare, vindecand iritatiile si prevenind instalarea semnelor de imbatranirea prematura pielii. Un inlocuitor natural al apei de trandafiri este si spray-ul de corp cu aloe vera si vitamina E, cu efecte similare.
Aplicarea corecta a uleiurilor esentiale hidratante
Uleiurile esentiale hidratante sunt folosite pana si de vedetele internationale in ritualul de infrumusetare, datorita eficacitatii lor dovedite. Insa pentru obtinerea de rezultate exceptionale, este nevoie de aplicarea lor corecta, in functie de actiunea lor de baza.
Astfel, folositi uleiul de cocos pentru tratarea deshidratarii pielii de la nivelul bratelor si picioarelor, uleiul de migdale pentru ingrijirea buzelor si a cuticulelor si miere pentru mastile faciale aplicate acasa.
Dermatologii recomanda mierea de manuka, produsa in Noua Zeelanda, pentru reducerea inflamatiilor de la nivelul tesutului cutanat, vindecarea pielii predispuse acneei si hidratare. Acest produs natural special s-a dovedit eficient si in tratarea eczemei si a psoriazisului, afectiuni dermatologice caracterizate prin dezvoltarea de portiuni uscate, solzoase pe suprafata pielii.
Evitarea sapunului clasic in curatarea pielii
Una dintre cauzele deshidratarii grave a pielii este folosirea sapunului clasic, care contine sufalti si ingrediente antibacteriene cu efect sigur de uscare excesiva si crestere a sensibilitatii pielii. Inlocuiti-l cu o lotiune de curatare sub forma de crema, care sa aiba in compozitie ingrediente naturale, precum fulgii de ovaz sau mierea. Gelul de dus obisnuit nu hidrateaza la fel de bine precum formulele de tip crema sau ulei.
O alta solutie este sa adaugati o cantitate generoasa de uleiuri esentiale in gelul obisnuit de dus, pentru o portie suplimentara de hidratare si regenerare a pielii.
Aplicarea cremelor in straturi
Un truc nou descoperit de specialisti este aplicarea cremelor si a produselor de ingrijire a pielii in straturi. In loc sa folositi o cantitate mare de crema grasa, utilizati cate un strat mai subtire din mai multe creme, pentru crearea de bariere multiple la nivelul tesutului cutanat.
Incepeti ritualul de ingrijire cu o lotiune de curatare cu ceramide, care fortifica bariera naturala de protectie a pielii. Aplicati apoi un ser hidratant pe baza de acid hialuronic, pentru a suplimenta rezerva de umiditate la nivelul celulelor pielii (aceasta substanta este hidrofila, ceea ce inseamna ca atrage umiditatea din mediu si o mentine in piele). La final, aplicati o crema hidratanta usoara pentru ten si una speciala pentru ochi.
Acelasi principiu se aplica si pentru ingrijirea pielii de pe corp folositi o crema de curatare hidratanta, aplicati apoi ulei de corp si, la final, un strat subtire de lotiune emolienta cu efect protector.
Exfolierea periodica a pielii
Deshidratarea pielii conduce la acumularea de celule moarte si aparitia zonelor descuamate, care impiedica absorbtia agentilor hidratanti si afecteaza aspectul exterior al tesutului cutanat. Din acest motiv, pentru ca produsele de hidratare sa functioneze, este nevoie de exfolierea periodica a pielii cu produse adaptate necesitatii sale sau cu masti naturale pregatite in casa, cu zahar sau alte ingrediente cu efect de scrub.
Atunci cand alegeti un produs exfoliant, nu optati pentru unul destinat pielii grase, intrucat efectul de uscare excesiva va fi mai accentuat.
Consumul alimentelor potrivite
Masura in care pielea este hidratata este dictata si din interior. O dieta bogata in grasimi sanatoase, respectiv cele provenite din pestele gras si fructele oleaginoase, imbunatateste capacitatea pielii de a-si mentine nivelul optim de hidratare. Acizii grasi esentiali Omega 3 si omega 6 pastreaza membrana celulara sanatoasa, asadar contribuie la retinerea apei in interiorul celulelor cutanate.
De asemenea, suplimentarea alimentelor bogate in vitamina E, precum migdalele sau spanacul, ajuta la mentinerea umiditatii in interiorul pielii, dar si la repararea tesuturilor cutanate bolnave.
You must be logged in to post a comment.