Masaj combinat (masaj anticelulitic, drenaj limfatic, reflexoterapie, masaj de relaxare, terapeutic)

Masajul combinat in cadrul Salonului BEAUTY LINE S presupune utilizarea a cinci tehnici de masaj in aceiasi sedinta pentru a obtine echilibrul perfect intre frumusete si relaxare !

Tarife masaj combinat (masaj anticelulitic, drenaj limfatic, reflexoterapie, masaj de relaxare, terapeutic)

DURATA 1 SEDINTA 5 SEDINTE 10 SEDINTE
50 minute 130F / 140B RON 610F / 660B RON 940F / 1050B RON
90 minute 155F / 165B RON 760F / 860B RON 1250F / 1350B RON

Masajul terapeutic

Se asociază cu alte cu alte tipuri de tratament (kinetoterapie, fizioterapie, refloxoterapie) în funcție de stadiul bolii având drept obiectiv prevenirea, ameliorarea sau vindecarea completă. Masajul terapeutic se utilizează de cele mai multe ori, (fără să se limiteze strict), pentru a mobiliza lichidele interstițiale, pentru a reduce edemele, pentru a creşte circulaţia locală, diminuarea oboselii şi a rigidităţii musculare, pentru a reduce durerea, pentru a preveni sau diminua aderenţele.

Un alt efect produs de masajul terapeutic este cel miorelaxant. Se pare că masajul reduce tonusul muscular şi intensifică circulaţia sanguină locală. Relaxarea musculară poate fi produsă şi prin creşterea stimulării receptorilor senzoriali. Aceste impulsuri senzoriale ajung la nivelul măduvei spinării, de aici merg la nivel cerebral unde se elaborează răspunsul ce determină reducerea tonusului muscular.

Masajul de relaxare

Masajul de relaxare își dezvoltă efectele benefice asupra sistemului nervos central prin inducerea unei stări de relaxare, sedare. Masajul de relaxare ajută la eliminarea toxinelor din corpul uman și creează o stare de relaxare totală și profundă, îmbunătățind circulația limfatică și pe cea sanguină. În general, masajul de relaxare are un efect antistres, de eliminare a oboselii accentuate. Acesta este recomandat tuturor persoanelor indiferent de vârstă și sex: adulți, copii, sugari, adolescenți sau nou-născuți.

Acest tip de masaj are în primul rând un efect relaxant și apoi unul antialgic (calmează durerea) prin eliberarea unor hormoni (endorfine). Efectul antialgic al masajului, se bazează și pe faptul că atât pielea, cât și sistemul nervos, au o origine embriologică comună. Masajul de relaxare presupune mișcări ușoare pentru a conferi organismului o stare profundă de relaxare.

Masajul anticelulitic

Celulita este un termen care se referă la grăsimea cu aspect neplăcut de sub piele și la excesul de fluide din țesuturi, fapt care cauzează denivelări ale epidermei. Celulita este o dereglare a schimbului de substanțe, prin acumularea sub piele a grăsimilor și a reziduurilor toxice.

Pentru îndepărtarea celulitei este necesară o acțiune complexă asupra organismului. Prin masajul anticelulitic trebuie să se îmbunătățească circulația sanguină în țesuturile adipoase, să se activeze schimbul de substanțe, să se elimine reziduurile, să se accelereze eliminarea celulelor grase și să se întărească musculatura. Este de preferat ca în timpul perioadei în care se face masaj anticelulitic să se țină cont și de alimentație respectiv exercițiile fizice efectuate zilnic.

Masajul de drenaj limfatic

Drenajul limfatic este un masaj blând, efectuat cu prize speciale la nivelul straturilor superificiale ale tegumentului, ce ajută la îmbunătățirea fluxului limfatic.

Efectele drenajului limfatic sunt următoarele:

 • resorbţia edemelor, prin accelerarea resorbţiei lichidelor şi macromoleculelor în exces din interstiţiu prin capilarele limfatice şi stimularea peristaltismului vaselor limfatice;
 • stimularea proceselor imunitare prin creşterea la nivelul zonei corticale a ganglionilor limfatici a producţiei de limfocite care au atât rol în sinteza anticorpilor, dar şi proprietăţi fagocitare;
 • favorizarea regenerării tisulare, pe de-o parte prin eliminarea edemului interstiţial, care încetineşte microcirculaţia, şi pe de altă parte prin creşterea producţiei de limfocite.

Reflexoterapie

Masajul reflexogen – presupune aplicarea de catre terapeut a unor presiuni, rotatii, frictiuni si miscari energice cu degetele si nodozitatile mainii pe punctele reflexe ale picioarelor pacientului, dupa o anumita schema si intr-o ordine anumita, cu intentia de a le stimula sa transmita impulsuri nervoase catre organului tinta, aceste manevre alternand cu manevre de drenaj menite sa induca relaxare pacientului.

Este un tratament puternic, mult mai mult decat un simplu masaj. Chiar daca multe persoane sustin ca nu este o terapie relaxanta, datorita experientei Kinetoterapeutului si atmosferei pe care o creaza, aceasta terapie poate fi la fel de placuta ca un masaj relaxant.

In zilele noastre, reflexoterapia este considerata o metoda de tratament alternativa, neinvaziva, eficienta si unanim acceptata.

Reflexoterapia stimuleaza eliminarea toxinelor, imbunatateste circulatia si sustine sistemul imunitar, restabilind echilibrul corpului intre yin si yang, incurajand autovindecarea si intarind corpul. Este o terapie ideala pentru persoanele care au nevoie de o reincarcare fizica sau ale caror sisteme imunitare au nevoie de un impuls.

Beneficiile reflexoterapiei sunt nenumarate, aceasta ameliorand cu success atat boli cronice cat si acute, dintre care: durerile de cap, migrena, insomnia, nervozitatea, depresia, stresul, atacurile de panica, perturbari functionale ale organelor interne (rinichi, ficat, plamani, pancreas etc), tulburari endocrine (hiper si hipotiroidie, paratiroidita, afectarea suprarenala, reglarea ciclului menstrual, tulburari de menopauza, deficiente de crestere la copil, osteoporoza, disfunctii sexuale, sindrom premenstrual) si metabolice (obezitate, diabet), reumatism, sindromul mainilor si picioarelor reci, afecţiuni ORL, astm, sinuzita, efectiuni digestive.

Indicaţiile masajului

 • sechelele post-traumatice, afecţiunile reumatice, tulburările neurologice şi trofice;
 • optimizarea formei sportive;
 • sindromul de decondiţionare (hipomobilitate = sedentarism, creşterea în greutate = obezitate, scăderea capacităţii de adaptare a termo-reglării la rece);
 • în cadrul profilaxiei secundare;
 • menţinerea unei stări fiziologice normale şi a formei fizice şi psihice de zi cu zi.

Contraindicaţiile masajului

 • definitive (absolute, totale): afecţiuni maligne sau cu potenţial de malignizare prin masaj;
 • temporare care la rândul lor pot fi determinate de:
  • afecţiuni cu evoluţie previzibil favorabilă, la care aşteptăm statusul care ne permite să aplicăm masajul;
  • afecţiuni cu evoluţie imprevizibilă, la care ne abţinem până când se determină statusul care ne permite aplicarea sau nu a masajului.

Dintre contraindicaţiile masajului care se pot încadra într-una din categoriile de mai sus menţionăm:

 • procese inflamatorii în faza acută;
 • boli infecto-contagioase;
 • sindroame hemoragipare;
 • boli acute ale organelor interne;
 • plăgi şi fracturi, arsuri, eczeme;
 • psihopatii majore.
TOP