Depigmentare cu LASER

Depigmentare cu LASER NdYAG Quality Switch

Terapia cu laser NdYAG Quality Switch este foarte eficienta în reducerea pistruilor sau efelidelor, a petelor solare, petelor datorate vârstei, maculelor „cafe au lait”, modificărilor pigmentare ale mâinilor și în stimularea producției de colagen cu îmbunătățirea texturii, a tonusului pielii. Deasemenea, terapia cu laser și-a dovedit eficienta în tratamentul xantelasmelor-puncte de grăsime de diferite dimensiuni,
acumulate anormal la nivelul pleoapelor.

TARIFE

Durata Zona 1 Ședință 3 Ședințe 6 Ședințe
30 minute Față 325 RON 760 RON 1210 RON
40 minute Față-gât-decolteu 375 RON 910 RON 1280 RON

Ce sunt leziunile pigmentare?

Petele de culoare închisă de la nivelul pielii sunt acumulări excesive și focale de melanină (pigmentul care dă culoare pielii și este sintetizat de melanocite), care apar sub influența diferiților factori, interni și externi. Din categoria leziunilor pigmentare fac parte pistruii, petele cafe au lait, lentiginele, melasma sau semnele de bătrânețe de la nivelul feței. Aceasta este o categorie total diferită de nevii pigmentari sau melanomul malign, deși au în comun culoarea închisă. De aceea, este esențială diagnosticarea lor corectă și recomandarea celui mai eficient tratament.

Care sunt factorii ce duc la apariția leziunilor pigmentare?

În afară de radiațiile ultraviolete solare, care acționează direct la nivelul pielii cu stimularea sintezei de melanină, există multiplii alți factori care duc la apariția de hiperpigmentări tegumentare. Fotosensibilitatea, consumul anumitor medicamente (contraceptive orale, antibiotice, imunosupresoare, antiepileptice etc.), diferite dereglări hormonale, procesul natural de îmbătrânire, sarcina sau chiar afecțiuni locale inflamatorii (hiperpigmentări postinflamatorii, infecții bacteriene) sau sistemice (boala Adisson, hemocromatoză etc.) sunt factori declanșatori, favorizanți pentru melanozele cutanate, care necesită investigații extensive.

Tipuri de leziuni pigmentare:

  •  Pistruii (efelide): mici pete (1-2mm) de culoare galben-brună, localizate simetric și preferențial pe
    față, umeri, brațe și antebrațe, care apar ca urmare a expunerii la soare, mai ales la persoane cu o
    piele mai deschisă la culoare, predispuse genetic și care se accentuează post expunere solară.
  • Lentigine: macule pigmentare, cu contur bine delimitat, cu dimensiuni de 5-20mm care apar atât
    pe zonele expuse, cât și pe cele neexpuse la soare, dar a căror culoare nu se accentuează după
    expunerea la soare: lentigo simplex (poate apărea și la copii), lentigo solar (rezultatul acțiunii
    ultravioletelor solare).
  •  Hiperpigmentări postinflamatorii declanșate de diferite afecțiuni ale pielii: acnee, dermatite,
    traumatizare chimică, mecanică, arsuri.
  • Melasma: colorație brun-maronie a pielii care apare exclusiv pe zone fotoexpuse, cu dispoziție de
    obicei simetrică la nivel facial. La femeile gravide poate apărea din cauza dezechilibrelor
    hormonale,  o pigmentare similară melasmei (cloasma gravidică) la nivelul feței, care de multe ori
    persistă și după naștere.
  • Nevus of Ota: Nevus of Ota este o hiperpigmentare de culoare albastra, care apare la nivelul feței
    și cel mai adesea pe albul ochiului. Mai poate apărea pe frunte, nas, obraz, regiunea periorbitală și
    tâmple.

Care sunt cele mai eficiente metode de tratament ale leziunilor pigmentare?

Pe lângă tratamentele topice de depigmentare sau peelingurile chimice, există și proceduri laser, mai avansate, cu o eficiență crescută, care se recomandă leziunilor pigmentare situate mai profund la nivelul pielii. Leziunile pigmentare dermice au în genere o rezistență crescută la alte tipuri de tratamente și necesită o țintire focusată.
Opțiunea cea mai potrivită în tratarea leziunilor hiperpigmentare profunde și vechi, o reprezintă laserul.

În ce constă tratamentul?

În cadrul tratamentului, se vor aplica pulsuri laser țintit pe suprafața leziunilor pigmentare cu scopul absorbției energiei de către pigmentul melanic și inducerea ulterioară, prin căldură, a procesului natural de îndepărtare a pigmentului. În funcție de lungimea de undă a laserului, energia are o penetranță diferită la nivelul pielii, tratamentele adaptându-se în funcție de tipul leziunii. Melanozomii sunt particule mari, ce conțin multe particule mici de melanină și de aceea ei trebuie fragmentați pentru o eliminare eficientă a pigmentului din structură, prin disiparea particulelor mici de melanină și preluarea lor de către sistemul imunitar.

TRATAMENT SIGUR ȘI EFICIENT

De obicei este nevoie de ședințe seriate (2-4 în funcție de leziuni), efectuate la interval de 4-6 săptămâni, existând cazuri în care poate apărea eliminarea completă și după un singur tratament laser.

ÎNAINTE:

depigmentare-laser-iasi (2)

DUPĂ:

depigmentare-laser-iasi (2)

Indicații post-tratament

Imediat după procedură, leziunea pigmentară tratată devine mai închisă la culoare, cu eritem perilezional, putând asocia la câteva zile o crustă care va trebui să nu fie îndepărtată mecanic. Sunt indicate preparate topice reparatoare speciale care vor avea rolul facilitării vindecării locale, cât și creme cu factor de protecție ridicat pentru prevenirea hiperpigmentării postinflamatorii. Rezultatele pot fi observate chiar după prima ședință, iar în cazul leziunilor cu un conținut mai mare de pigment producându-se o decolorare treptată, pe parcursul mai multor
ședințe.

TOP